husky 435 problem

mattjm1017 Posted By mattjm1017, Aug 31, 2013 at 2:50 PM

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mattjm1017

    mattjm1017
    Feeling the Heat 2.
    NULL
    

    Oct 23, 2012
    408
    137
    Loc:
    Corapeake NC
    I have a husky 435 that won't start all of a sudden. I've been cutting for a couple hours taking breaks and letting the saw have a break too now it won't start up. Its been running good all day and now it acts like its flooded or something. I let it sit for about 20 minutes and tried again but no luck. It started to turn over a couple times but nothing does anybody have any suggestions on what to do or look for?
     
  2. NH_Wood

    NH_Wood
    Minister of Fire 2.
    NULL
    

    Dec 24, 2009
    2,602
    292
    Loc:
    southern NH
    A few suggestions that you can try quickly. For the quickest checks, make sure that you have gas ;) and opening the gas cap to vent tank will solve vapor lock issue if present. Check for good spark, be sure air filter not clogged, check muffler spark screen and make sure not clogged, and fuel filter may be clogged. These are the simplest things to check first - more to do if these don't work (fuel line, carb, etc.). Let us know what you find. Cheers!
     
  3. MasterMech

    MasterMech
    Guest 2.
    NULL
    

    Sounds flooded. Remove the spark plug and pull the engine over. When it stops spewing, reinstall the plug and start the saw but do not use choke.
     
  4. clemsonfor

    clemsonfor
    Minister of Fire 2.
    NULL
    

    Dec 15, 2011
    2,518
    491
    Loc:
    Greenwood county, SC
    Helps also to dry plug either compressed air or spray it with catb cleaner and then blow it or let dry and put it in.
     
  5. mattjm1017

    mattjm1017
    Feeling the Heat 2.
    NULL
    

    Oct 23, 2012
    408
    137
    Loc:
    Corapeake NC
    Sorry Ive been gone and havent updated this. Thanks for the replies after I posted this thread I tried one more time and it finally fired up I dont know why or how but it did. This has happened a couple times before its running fine and then bam I take a break and go back and it wont start. Next time Ill try some of the things yall suggested thanks again for the tips.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page