1. Welcome Hearth.com Guests and Visitors - Please enjoy our forums!
    Hearth.com GOLD Sponsors who help bring the site content to you:
    Hearthstone Soapstone and Cast-Iron stoves( Wood, Gas or Pellet Stoves and Inserts)

i keeping getting error 2 on my englander pdvc

Post in 'The Pellet Mill - Pellet and Multifuel Stoves' started by bstinelli, Dec 15, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bstinelli

    bstinelli New Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Messages:
    8
    Loc:
    pittsburgh
    i've tried removing and reinstalling igniter and the heat sensor is super tight dont know what else to do? my stove stays in start up and than ends up flopping out quickly. dont get it only thing i think it can be is the sensor i have flame everything is working but it shuts off error 2 thanks for any reply

    Helpful Sponsor Ads!





  2. Xena

    Xena Minister of Fire

    Joined:
    Nov 30, 2005
    Messages:
    2,494
    Loc:
    South Shore MA
    Call them. They'll walk you through some diagnostics.
    Technical Support (800) 245-6489
  3. bstinelli

    bstinelli New Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Messages:
    8
    Loc:
    pittsburgh
    seems only time i'm off and i can call its the weekend and their closed thanks though now i cant get the igniter lined back up i'm really not to happy with this i've only had it since oct 13
  4. stoveguy2esw

    stoveguy2esw Minister of Fire

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Messages:
    6,076
    Loc:
    madison hgts. va
    does the unit light???? it has to reach "proof of fire"within 20 minutes of it will "E-2" shutdown. whats happening , please respond i can help you
  5. bstinelli

    bstinelli New Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Messages:
    8
    Loc:
    pittsburgh
    mike thank you for replying i have plenty of flame and heat no complaints at all in that department but for some reason the heat sensor is saying there is no flame i did everything taking out the heat sensor cleaned it a little and the self igniter however i had a hell of a time realigning the self igniter thats another story haha anyways like i said i see the heat sensor is like a thermocouple and maybe its bad i did have a error 3 earlier this week but i dont know how? i usually run the stove at 6 heat setting and 8 blower that should be fine i think and i really keep this thing clean i mean i've already pulled the flue brushed it and i've bought a wet vac with an ash filter just to clean this stove thanks for any help i've been on this for 6 hours now
  6. stoveguy2esw

    stoveguy2esw Minister of Fire

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Messages:
    6,076
    Loc:
    madison hgts. va
    if you are online now, pm me a phone number , lets see what we got, pm me and i'll call you and straighten this mess out
  7. stoveguy2esw

    stoveguy2esw Minister of Fire

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Messages:
    6,076
    Loc:
    madison hgts. va
    hey !!!!! real quick , check the "air on temp" if it is set too high this can happen , push that air on tem,p buton and look in the "blower speed" window, if it doesnt say one , let it go out then push again and use the blower speed down to quickly drop it to 1, if the air on temp is set too high it looks for a higher temp to recognise "proof of fire" this can result in a good fire that still brings an "E-2"

    if you see a 1 in the blower when you push air on temp the definately post me a PM with phone number and i will straighten you out and get you runnning
  8. bstinelli

    bstinelli New Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Messages:
    8
    Loc:
    pittsburgh
    mike if you have a minute or anyone that might happen about this post, my stove ran fine for a couple of days, but again i'm getting an E2 there is plenty of flame super hot if anything i checked the circuit its fine checked the heat sensor is tight and its super tight think my board my be messed up not sure lately any time i make an adjustment on the heat settings it goes into start up mode thats another thing i've noticed thats different and i got an E3 one hour before the E2 happened dont get it? one second it says its too hot next it says its not hot enough thanks for any reply
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page