No pellet feed

woody2375 Posted By woody2375, Feb 18, 2008 at 1:17 AM

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. woody2375

    woody2375
    New Member 2.
    NULL
    

    Jan 20, 2008
    5
    0
    Loc:
    Maryland
    I have a Breckwell P23 that is not feeding pellets. The cylinder in the motor spins freely and when it should but does not turn the shaft of the auger. For the past couple of weeks there would be an intermittent squeal when the auger kicked in that usually only happened for the first few cycles after start up and would then go away. Now it does not squeal at all or feed pellets. Any suggestions?
     
  2. stoveguy2esw

    stoveguy2esw
    Minister of Fire 2.
    NULL
    

    Nov 14, 2006
    6,173
    1,090
    Loc:
    madison hgts. va
    sounds like a loose setscrew attaching the drive to the auger , or worst case maybe a stripped gear in the drive
     
  3. woody2375

    woody2375
    New Member 2.
    NULL
    

    Jan 20, 2008
    5
    0
    Loc:
    Maryland
    How do you remove the auger motor and gearbox on a p23? I got the motor off but the gearbox and auger itself stayed in place.
     
  4. woody2375

    woody2375
    New Member 2.
    NULL
    

    Jan 20, 2008
    5
    0
    Loc:
    Maryland
    Found the problem, stripped gear in gearbox. Anybody know if the gearbox can purchased seperately from the motor, the motor seems to be fine.
     
  5. jtp10181

    jtp10181
    Minister of Fire 2.
    NULL
    

    Feb 26, 2007
    3,729
    3
    Loc:
    Madison, WI
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page