Pellet stove didn't feed pellets

Post in 'The Pellet Mill - Pellet and Multifuel Stoves' started by slickplant35, Sep 29, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. slickplant35

    slickplant35
    Expand Collapse
    New Member

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Loc:
    Northeast
    I have the avalon astoria and I wanted to test it to make sure the smell is totally gone. I have one of those thermostats that sits on the counter. I turned on the stove and it never started feeding pellets. The auger light was blinking but pellets never came down. Any ideas? I am going to call the store tomorrow but I was curious
     

    Helpful Sponsor Ads!





  2. ktfinch2000

    ktfinch2000
    Expand Collapse
    New Member

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Loc:
    Coventry, Rhode Island
    how long did you let it run? If the stove is new you are supose to prime the auger. It will take a while for the pellets to fill up the auger shaft before they drop into the burn pot. I'm not sure if thats the problem but just though I would mention it. Good Luck
     
    Collapse Signature Expand Signature
  3. slickplant35

    slickplant35
    Expand Collapse
    New Member

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Loc:
    Northeast
    I ran the pellet stove before. I read in the book something about the heat output and the settings. I am so confused I will talk to the store tomorrow.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

Entire Site copyright © 1995-2016 - email to webinfo@hearth.com
Hearth.com and HearthNet are property and trademarks of Hearth.com LLC Advertising Information