skytech remote thermostat

Post in 'The Pellet Mill - Pellet and Multifuel Stoves' started by Tom D, Aug 16, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Tom D

    Tom D
    Expand Collapse
    New Member

    Joined:
    Jul 10, 2007
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Loc:
    Watertown , Wisconsin
    hi there love this forum, i was wondering if any body purchased skytech programing wireless remote
    model no. 3301p id like to hook it up to my harman xxv. i would like to set back at night i know
    i can hook it to a thermostat also. thank you for any information.
     

    Helpful Sponsor Ads!





  2. sinnian

    sinnian
    Expand Collapse
    Minister of Fire

    Joined:
    May 28, 2008
    Messages:
    894
    Likes Received:
    54
    Loc:
    Limerick, Maine
    I have one on my Jotul gas stove and LOVE it. The programmable feature is definitely a cost saver!
     
    Collapse Signature Expand Signature
  3. Scarem

    Scarem
    Expand Collapse
    New Member

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Loc:
    Central PA
    I just hooked the 3301 to my 49CPM stove. Works like a charm after I figured out you have to have the place the stove to the "ON" position then the
    wireless remote turns the stove on and off. Bought mine off ebay for $97.00
     
  4. R&D Guy

    R&D Guy
    Expand Collapse
    New Member

    Joined:
    Apr 25, 2007
    Messages:
    375
    Likes Received:
    1
    I work for another MFG (non-Harman) and we discovered Skytech Products Group a few years ago and their remote control systems have been bullet proof with the range of a garage door opener (signal shoots though walls/floors). The hearth industry has really been challenged to find a reliable remote control supplier and Skytech has really stepped up to the plate. I'm sure you'll be happy. The only other advice I'd give is to be sure the thermostat feature has a temperature differential of a few degrees. Meaning that it doesn't turn on at 69 and off at 70 because if it does you'll wear your igniter out REAL Quick (First Year). I'd run it with at least a 4 degree variable.

    My $0.02
     
    Collapse Signature Expand Signature
  5. daisymc

    daisymc
    Expand Collapse
    New Member

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Loc:
    Lower Michigan
    Can you use a remote thermostate on a pellet stove that doesnt have an igniter?
     
  6. kinsmanstoves

    kinsmanstoves
    Expand Collapse
    Minister of Fire

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    3,471
    Likes Received:
    499
    Loc:
    Ravenna, Ohio 44266
    We use the Acumen RF Remote Control Thermostat. Very nice and works well.

    Eric
     
    Collapse Signature Expand Signature
  7. High Altitude

    High Altitude
    Expand Collapse
    New Member

    Joined:
    Jul 12, 2008
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Loc:
    Colorado
    Will the skytech work with a quadrafire castile?
     
  8. High Altitude

    High Altitude
    Expand Collapse
    New Member

    Joined:
    Jul 12, 2008
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Loc:
    Colorado
    The skytech 3301p has a 1-3 deg differential setting.
     
  9. tonyd

    tonyd
    Expand Collapse
    Feeling the Heat

    Joined:
    Aug 8, 2008
    Messages:
    345
    Likes Received:
    45
    Loc:
    Hughesville Md
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page