1. Welcome Hearth.com Guests and Visitors - Please enjoy our forums!
    Hearth.com GOLD Sponsors who help bring the site content to you:
    Hearthstone Soapstone and Cast-Iron stoves( Wood, Gas or Pellet Stoves and Inserts)
    Caluwe - Passion for Fire and Water ( Pellet and Wood Hydronic and Space Heating)

skytech remote thermostat

Post in 'The Pellet Mill - Pellet and Multifuel Stoves' started by Tom D, Aug 16, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Tom D

    Tom D New Member

    Joined:
    Jul 10, 2007
    Messages:
    46
    Loc:
    Watertown , Wisconsin
    hi there love this forum, i was wondering if any body purchased skytech programing wireless remote
    model no. 3301p id like to hook it up to my harman xxv. i would like to set back at night i know
    i can hook it to a thermostat also. thank you for any information.

    Helpful Sponsor Ads!





  2. sinnian

    sinnian Minister of Fire

    Joined:
    May 28, 2008
    Messages:
    896
    Loc:
    Limerick, Maine
    I have one on my Jotul gas stove and LOVE it. The programmable feature is definitely a cost saver!
  3. Scarem

    Scarem New Member

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    13
    Loc:
    Central PA
    I just hooked the 3301 to my 49CPM stove. Works like a charm after I figured out you have to have the place the stove to the "ON" position then the
    wireless remote turns the stove on and off. Bought mine off ebay for $97.00
  4. R&D Guy

    R&D Guy New Member

    Joined:
    Apr 25, 2007
    Messages:
    375
    I work for another MFG (non-Harman) and we discovered Skytech Products Group a few years ago and their remote control systems have been bullet proof with the range of a garage door opener (signal shoots though walls/floors). The hearth industry has really been challenged to find a reliable remote control supplier and Skytech has really stepped up to the plate. I'm sure you'll be happy. The only other advice I'd give is to be sure the thermostat feature has a temperature differential of a few degrees. Meaning that it doesn't turn on at 69 and off at 70 because if it does you'll wear your igniter out REAL Quick (First Year). I'd run it with at least a 4 degree variable.

    My $0.02
  5. daisymc

    daisymc New Member

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    14
    Loc:
    Lower Michigan
    Can you use a remote thermostate on a pellet stove that doesnt have an igniter?
  6. kinsmanstoves

    kinsmanstoves Minister of Fire

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    3,354
    Loc:
    Kinsman, Oh 44428 Brookfield, Oh 44403
    We use the Acumen RF Remote Control Thermostat. Very nice and works well.

    Eric
  7. High Altitude

    High Altitude New Member

    Joined:
    Jul 12, 2008
    Messages:
    40
    Loc:
    Colorado
    Will the skytech work with a quadrafire castile?
  8. High Altitude

    High Altitude New Member

    Joined:
    Jul 12, 2008
    Messages:
    40
    Loc:
    Colorado
    The skytech 3301p has a 1-3 deg differential setting.
  9. tonyd

    tonyd Feeling the Heat

    Joined:
    Aug 8, 2008
    Messages:
    270
    Loc:
    Hughesville Md
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page