Classic 1200 Troubleshooting

norcal73 Posted By norcal73, Sep 24, 2011 at 4:45 AM

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. norcal73

    norcal73
    New Member 2.
    NULL
    

    Sep 24, 2011
    1
    0
    Loc:
    California
    When I plug in the fuse, the units blower comes on and I get a blue flashing light on the control box. Hit reset, disconnected thermostat wires, didnt turn off. Dont know why it's coming on after simply plugging in fuse. Sounds like blower only, doesnt try to light on its own at this point, but blower doesnt appear to stop either. Worked fine last year...less than a year old. Any suggestions? Trying to ensure it works good for the upcoming season but doesnt appear to turn off even with thermostat all the way down.

    Thanks for your time.
    Steve
     
  2. kilbury

    kilbury
    Balls of fire 2.
    NULL
    

    Apr 26, 2007
    251
    4
    Loc:
    Southern Tier, New York
    Stove will turn on anytime you lose power. Combustion blower will run for 15-20 mins and shut off, blue light is indicator of what setting the control box is set to and will flash for the first minute after you put power to the stove.
     
  3. DexterDay

    DexterDay
    Guest 2.
    NULL
    

    Like stated above. Anytime the unit is plugged in (either power plug or fuse) the combustion blowdd will come on and run cor a pre determined amount of time. It will eventually shut off after about 10 min (give or take) Try plugging it back in and letting it go for awhile (with the thermostat turned down/not calling for heat)
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page