1. Welcome Hearth.com Guests and Visitors - Please enjoy our forums!
    Hearth.com GOLD Sponsors who help bring the site content to you:
    Hearthstone Soapstone and Cast-Iron stoves( Wood, Gas or Pellet Stoves and Inserts)

PoulanPro snow blower queastion

Post in 'The Gear' started by mainstation, Jan 3, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mainstation

    mainstation Feeling the Heat

    Joined:
    Jan 4, 2009
    Messages:
    342
    Loc:
    N.Ont.
    I have a PullanThrow 11hp 30" swath snowblower. This afternoon the impeller/auger mechanism stopped working. If I pull down on the RH handle, the rod/tension spring doesn't tension the way it should and the impeller/auger doesn't engage. Any ideas? I am thinking a keyway/rod has broken inside. A quick fix I am hoping....

    Helpful Sponsor Ads!





  2. 'bert

    'bert Minister of Fire

    Joined:
    Sep 18, 2007
    Messages:
    842
    Loc:
    East of the Rockies West of the Rest, North of 49
    Check the belt that drives the the main shaft that goes to the impeller. You should be able to see it by removing the inspection cover just off the engine.
  3. EatenByLimestone

    EatenByLimestone Minister of Fire

    Joined:
    Jul 12, 2006
    Messages:
    4,883
    Loc:
    Schenectady, NY
    That would be my first thought also.

    Matt
  4. Gooserider

    Gooserider Mod Emeritus

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    6,737
    Loc:
    Northeastern MA (near Lowell)
    I agree - odds are the belt has broken or jumped off... If it looks OK, check to see if the idler tensions the belt when the control is operated (may need two people for this - one to work control, one to watch...) - if the idler doesn't tighten up the belt, check linkages between control and idler...

    Gooserider
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page