1. Welcome Hearth.com Guests and Visitors - Please enjoy our forums!
    Hearth.com GOLD Sponsors who help bring the site content to you:
    Hearthstone Soapstone and Cast-Iron stoves( Wood, Gas or Pellet Stoves and Inserts)
    Caluwe - Passion for Fire and Water ( Pellet and Wood Hydronic and Space Heating)

2008 Refurb Mt Vernon

Post in 'The Pellet Mill - Pellet and Multifuel Stoves' started by turkeytricker, Sep 28, 2013.

  1. turkeytricker

    turkeytricker New Member

    Joined:
    Sep 28, 2013
    Messages:
    2
    My pellet stove won't start consistently. It usually takes at least one reset. It is a 2008 refurbished Mt Vernon. Any ideas anyone

    Helpful Sponsor Ads!





  2. Lousyweather

    Lousyweather Guest

    kneejerk? its dirty....or failing that, maybe you are missing something in your cleaning regimen?
  3. turkeytricker

    turkeytricker New Member

    Joined:
    Sep 28, 2013
    Messages:
    2
    We have this problem from the beginning. We havent even run a half a bag of pellets thru it. We have cleaned it according to the manual. It really wasn't dirty. Only little ash.
  4. Lousyweather

    Lousyweather Guest

    I don't have any real knowledge with the Quads (why would I? I sell HarmOn! ;) ), but I am sure someone here will chime in soon!
  5. jtakeman

    jtakeman Minister of Fire

    Joined:
    Dec 30, 2008
    Messages:
    13,580
    Loc:
    Northwestern CT.
    Probably need to post a few details. What setting is the stat set on, Fuel mode and what are the feed levels. What pellets are you burning as well can't hurt adding to the list.

    Good bunch of quad owners that should pop in to help ya soon!
  6. imacman

    imacman Guest

    Who did the refurbishment?
    smoke show likes this.
  7. smoke show

    smoke show Guest

    And why aren't they standing behind it?
    imacman likes this.
  8. moey

    moey Minister of Fire

    Joined:
    Jul 12, 2012
    Messages:
    688
    Loc:
    Southern Maine
    The only time my quad did not lite was because I had the feed rate to low.
  9. hooter04

    hooter04 Member

    Joined:
    Dec 5, 2010
    Messages:
    151
    Loc:
    Upstate NY
    Is the ignitor brand new?Are all wires to control board on snug?

Share This Page