25PDVC SPH10 BOARD ISSUE

Mystic1313 Posted By Mystic1313, May 12, 2019 at 10:09 PM

  1. Mystic1313

    Mystic1313
    New Member 2.
    NULL
    

    May 12, 2019
    2
    0
    Loc:
    usa
    I have a 25PDVC -SPH10 Manufactured 10/2000. went to start it like always while it it was warming up a couple of minutes heat and blower lights went out as normal and about 30 seconds later came back on and heat went up to 9 by itself, turned it off to reset the board let it cool down for 3 hours went to reset the board somehow was on B had a hard time getting it to D. Lit the stove did the same thing had a hard time getting it down kept going to other heat settings on it's own. Anybody know if the board is shot or is it a motor problem auger or combustion shorted somewhere.
     
  2. Ssyko

    Ssyko
    Minister of Fire 2.
    NULL
    

    Nov 6, 2017
    2,209
    529
    Loc:
    Lorraine NY
    Yes it sounds like the prom has been affected with a voltage spike or brown out, could be some solder wiskers. If you can pull your board and look at the traces and see if there is any corrosion aroud the pins of the prom. If there is you could use an old toothbrush and give it a good cleaning and see if that helps.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Mystic1313

    Mystic1313
    New Member 2.
    NULL
    

    May 12, 2019
    2
    0
    Loc:
    usa
    Thank you, it's a used stove I bought 3 years ago probably original board will try that and see if it gets the gremlins out, kind of figured a board problem. Thanks again
     

Share This Page